x

Upptäck Stockholms nya unika fritidshus

2023-12-08

Med fokus på minimalt underhåll och flexibel design är fritidshuset ”Hummel” skapat för att rymma och inspirera över flera generationer. Nu har Masonite Beams påbörjat projekteringen av stommen för stugan. Edd Rushton, den ansvariga arkitekten på Rushton Arkitektur, delar med sig av visionen bakom fritidshuset.

- Konceptet är att skapa ett multigenerations-hus där olika åldrar kan samlas och njuta av gemenskapen. Hummel är utformat för att vara flexibelt och kunna fungera över många år, vilket gör det idealiskt för en växande familj och vänner. Den unika designen inkluderar två fritidshus i ett, med en delad miljö som möjliggör för gemenskap samtidigt som det erbjuder privatliv och avskildhet.

Noga utvalda materialval

- Jag vill ha ett hus som andas, är energieffektivt och kostnadseffektivt utan att förlora sin design, berättar Rickard Widén som ansvarar för att bygga fritidshuset ”Hummel”.  

Isoleringslandslaget kommer leverera byggsystemet med diffusionsöppna tätskikt och organisk isolering tillsammans med Masonite Beams stomme, och Joakim från Isoleringslandslaget berättar entusiastiskt om det klockrena samarbetet.

- Vi har haft ett gediget samarbete tidigare med Masonite Beams. Båda passar bra ur miljöhänseende då vi har ett gemensamt tänk kring att minimera klimatpåverkan. Det här är verkligen ett unikt och fint ritat hus. Det är något annorlunda, berättar Joakim Sjöstrand på Isoleringslandslaget.

Innovativ design och miljömedvetenhet

”Hummel” sträcker sig över 120 kvadratmeter och den smarta designen har möjliggjort för maximal funktion av byggytan. Fritidshuset inkluderar tre asymmetriska takdelar, vilket ger husen en unik och karaktäristisk design. Samtidigt möjliggör takutformningen för maximal yta för solceller.

- Materialen är noggrant utvalda för att både vara hållbara och ha en lång livslängd med lite underhåll. Varje detalj i konstruktionen bidrar till att skapa ett unikt hus. Det är planerat för att i framtiden lägga till ett orangeri på 15 kvadratmeter för att optimera ytan ytterligare, berättar Edd Rushton ansvarig arkitekt.

Nu startar projektet igång

Projekteringen av Masonite Beams stomme är nu i full gång, men leverans planerad lagom till sommaren i april/maj. Byggprocessen kommer följas med spänning, och vi ser fram emot att dela med oss av projektets framsteg.

”Hummel” representerar inte bara ett fritidshus, utan en levande berättelse om hållbart byggande och en vision som sträcker sig över flera generationer.

Läs mer om projektet här!
Följ arkitekten Rushton Arkitektur på Instagram på @rushtonarkitektur 


Edd Rushton står som ansvarig arkitekt för fritidshuset Hummel

Vill du veta mer?

Henrik Sjödin

Teknisk säljare industri Norrland 070-276 80 43
Ladda hem vår projekteringsanvisning!

Vill du att vi ska höra av oss?

Klicka här! Vi återkommer till dig så fort som möjligt.