x

Masonite Beams Lättbalk

Masonite Beams producerar lättbalkar i trä som bevarar de svenska skogarna. Genom att välja Masonite Beams lättbalk får du ett byggmaterial som du kan använda både som väggregel, bjälklag och i takkonstruktionen. Det gör att lättbalken passar likväl om du ska bygga villa, fritidshus, flervåningshus, skolor eller industribyggnader med lättbalk. 

Idag använder både hustillverkare, entreprenörer, hantverkare och privatpersoner våra lättbalkar för projekt runt om i Sverige och i tio andra länder. 

  • Läs mer om väggreglar här
  • Läs mer om takbalkar här
  • Läs mer om bjälklag här 


Vi gör lättbalkar som du vill ha dem 

Hos oss köper du färdiganpassade och bearbetade lättbalkar som förenklar byggandet, minskar spill och ger en hög kvalitet vid industriell produktion. Efter byggritning anpassar vi lättbalken för bjälklag, väggar och tak för att du ska spara tid i fabrik eller på byggarbetsplats. Bearbetningen sker med 0,2 mm exakthet i våra CNC-maskiner. Det gör att du kan få en färdiganpassad lättbalksstomme för oavsett vilket projekt du bygger. Där vi har förberett med exempelvis håltagningar, kapat stommen i längden du vill ha, sneda kap, förstärkningar, urhak och med tillhörande taktassar. 

Våra konstruktörer ritar upp din stomme och genomför anpassningar och lägger till kompletterande material för bäst resultat. Exempelvis limträ på nödvändiga ställen. 

Att välja rätt lättbalk 

I Masonite Beams sortiment finns en rad olika varianter av lättbalkar anpassade för olika ändamål. 

  • H, HI och HB-lättbalkar passar som tumregel för bjälklag och tak 
  • R-lättreglar passar som tumregel som väggregel 
  • S-lättsyll passar som syll eller hammarband 

Våra konstruktörer föreslår lättbalk utifrån projektet du ska bygga. Men vill du dimensionera själv så kan du göra det genom att använda spännviddstabellerna i vår projekteringsanvisning här eller använda Svenskt Träs dimensioneringsverktyg här. 

Se hela sortimentet av lättbalkar här!

Skicka in en förfrågan 

För att få pris på lättbalkar eller komma i kontakt med en säljare hos oss kontaktar du vår tekniksupport på tekniksupport@byggmagroup.se 

Ladda hem vår projekteringsanvisning!

Vill du att vi ska höra av oss?

Klicka här! Vi återkommer till dig så fort som möjligt.