x

Därför ska du bygga golv med lättbalk

Formstabilitet

Låg andel homogent trä och limmade komponenter gör Masonite Beams lättbalkar mycket formstabila. Produkterna kännetecknas av minimal skevhet, låg krympning samt en mycket rak produkt.

Fördelarna med att använda lättbalk, jämfört med traditionella träbjälklag är många:

  • Jämna golv och väggar
  • God formstabilitet – minimerad risk för synliga springor och sprickor
  • Inga onormalt stora rörelser som varierar över året – säkrare tätskikt
  • Mycket liten risk för golvknarr

 

Enkla installationer med 38% högre effektivitet vid montage

Masonite Beams lättbalk i golvkonstruktioner medför ett enkelt utförande av installationer genom smidig håltagning i det tunna livet. Att göra hål i våra lättbalkar går snabbt och är enkelt. Om kunden önskar kan lättbalkarna även levereras färdiganpassade från fabrik.

Tid och pengar sparas genom att en montör arbetar mer effektivt med kortare ledningsdragningar och färre rörkrökar. Samtidigt medför funktionsanpassade balkar och beprövade konstruktioner en total byggeffektivitet med minimalt materialspill. Därmed är det möjligt att räkna hem upp till 38%* minskning av arbetstiden för uppförandet av ett bjälklag med lättbalk jämfört med traditionell massivregel.

 

Golv med höga akustiska krav

Flerfamiljhus, skolor och hus med lägenhetsskiljande bjälklag medför högre akustiska krav för att uppnå god ljudkomfort mellan bostäder, t.ex. med avseende på stegljud och luftljud. Masonite Beams har arbetat med forskning och utveckling av akustiska lösningar för bjälklag i mer än 30 år och ligger fortfarande i framkant inom området. Vi erbjuder lösningar med lättbalk där tester visar att våra bjälklag, trots relativt enkel utformning, erhåller mycket goda akustiska egenskaper. Våra ljudbjälklag kan kombineras med byggystemets patenterade bjälklagshängare och Sylomer-kuddar som effektivt dämpar vibrationer samt ger ett enkelt montage.

* Den totala arbetstiden för att tillverka ett golv minskar med 38%.

Hitta lösningar med lättbalk för bjälklag här! 

Skicka in en förfrågan på bjälklag till tekniksupport@byggmagroup.se 

Ladda hem vår projekteringsanvisning!

Vill du att vi ska höra av oss?

Klicka här! Vi återkommer till dig så fort som möjligt.