x

Telegrafen 9 byggs med trästomme

2022-10-04

Byggnationen av Telegrafen 9 i Nynäshamn är nu officiellt påbörjad. Fokus för projektet är att skapa sunda, miljövänliga hem byggda med minimalt klimatavtryck. Bakom satsningen står fastighetsutvecklaren Vernum Fastigheter med sin husfabrik Grönbo och arkitekterna Scott Rasmusson Källander. Projektet byggs med Sveriges lägsta klimatavtryck tack vare Vernums unika, industrialiserade byggprocess med lågviktsstomme av lättbalk från Masonite Beams och träfiberisolering från Termoträ.

Totalt byggs tre huskroppar i kvarteret Telegrafen 9. Projektet består av 66 klimatsmarta hyresbostäder där användandet av hållbara material är centralt i samtliga led.

–  Vi på Vernum Fastigheter tror på att ge människor möjligheten att bo klimatsmart utan att ge avkall på form och funktion. Lägenheterna blir ljusa och inbjudande med öppen planlösning, bra förvaring och framför allt ett fantastiskt inomhusklimat tack vare att träkonstruktionen tillåter huset att andas. Telegrafen 9 kommer även att få en vacker träfasad som samspelar fint med den omgivande tallskogen och den planerade naturstigen utanför, berättar Anders Tengbom Utvecklingschef på Vernum Fastigheter.


Anders Tengbom och Fredrik Lindberg på Vernum Fastigheter

Vernum Fastigheter arbetar med att bygga och förvalta hållbara flerbostadshus i trä med ett mål att färdigställa 500 bostäder om året. Visionen är att ge människor möjligheten att bo klimatsmart genom att bygga med miljövänliga metoder och framtidens teknologi. Med en industrialiserad och digitaliserad byggprocess där 99% av tillverkningen sker i Vernums fabriker, bygger Vernum idag Sveriges mest resurssnåla och klimatsmarta flerbostadshus baserat på Masonite Beams lättbalksystem.

 –  Masonite Beams har haft ett gediget samarbete med Vernum Fastigheter och Grönbo som färdigställt flera byggprojekt med trästomme tidigare. Det är riktigt roligt att samarbeta med framåtsträvande aktörer som vill bygga hållbart för framtida generationer. Nu ser vi fram mot att följa projektet och slutresultatet på lägenheterna vid Telegrafen 9, berättar Daniel Wilded försäljningschef på Masonite Beams.

Planerad inflyttning i lägenheterna är Q1 2023.
Klicka här för att läsa mer om projektet Telegrafen 9.

Vill du veta mer?

Daniel Wilded

Försäljningschef Masonite Beams 070 - 285 55 14