x

Rosendals Fastigheter banar väg för resurseffektivt träbyggande med nytt bostadskvarter på 20 000 kvm

2024-08-27

Emilies Trädgård i Uppsala – ett banbrytande boendekoncept som sätter en ny standard för framtidens seniorboende. Masonite Beams är nu med och formar visionen av detta imponerande bostadskvarter på 20 000 kvadratmeter, som spänner från fyra till tiovåningshus.

Emiles Trädgård vänder sig till en 50+ generation som önskar ett livsstilsboende med umgänge, träning, odling, god service, ett mindre underhållsbehov och bilberoende. Just nu pågår försäljningen av bostäderna och det har visat sig finnas ett stort intresse för bostäderna.

Vi har hjälpt Rosendal Fastigheter med metod och val av en hållbara och ändamålsenlig konstruktion till deras projekt Emiles Trädgård i Uppsala. Vi har tillsammans utvecklat och planerat kvarteret på nästan 20 000 kvadratmeter som har mellan 4 och 10 våningar, till en resurseffektiv lättbalkskonstruktion som bygger på Masonite Beams Byggsystem, berättar Ulf Dewerlid Affärsutvecklare på Masonite Beams.


Visualisering Rosendals Fastigheter

Hållbar utveckling i alla dess dimensioner

Boendet och byggnaden karaktäriseras av hållbar utveckling i alla dess dimensioner – social, miljömässig och ekonomisk och kommer vara beläget i Uppsala Rosendal, en ny stadsdel strax söder om slottet och Akademiska sjukhuset, där hållbarhet är en naturlig förutsättning för att få bygga överhuvudtaget och Rosendal Fastigheter har varit med och konkretiserat de första idéerna till ett flertal premierade byggnader från första spadtaget i 2008 till idag.

Vi vill omdefinierar boende för den dynamiska 50+ generationen i en skuldfri bostadsrättsförening med ett magnifikt boende i en tropisk miljö, säger Gorgen Abrami, VD på Rosendal Fastigheter.


Visualisering Rosendals Fastigheter

I nära samarbete med Bjerking

Teknikkonsultföretaget Bjerking är konstruktionsrådgivare för projektet och de har föreslagit Masonite Beams, som är ett beprövat träbyggnadssystem som fungerar bäst för att uppnå de höga hållbarhets- och kvalitetsmål som detta unika projekt har.

Det här är ett unikt projekt, det finns inget liknande i Uppsala, berättar Björn Johanson träkonstruktionsspecialist på Bjerking. Det är ett konceptboende där man tänker på både komfort, gemenskap, aktivitet och hållbarhet. Så här långt har intresset varit jättestort.

Vi följer projektet med spänning. Läs mer om Emilies trädgård här!

Visualisering Rosendals Fastigheter

FAKTA OM EMILES TRÄDGÅRD
Bostadsutvecklare:
Rosendal Fastigheter
Rådgivare: Bjerking
Arkitekter: Mikael Ahrbom och Rúnar Djurhuus Halldorsson på Rosendal Fastigheter, i samarbete med Katarzyna Kisiel, Metod arkitekter
Landskapsarkitekt: Henrik Thuring, Karavan landskap
Miljöcertifiering: Miljöbyggnad Silver
Tillträde: 2027

Vill du veta mer?

Ulf Dewerlid

Affärsutvecklare 070-615 56 80
Ladda hem vår projekteringsanvisning!

Vill du att vi ska höra av oss?

Klicka här! Vi återkommer till dig så fort som möjligt.