x

Masonite Beams ny partner i Fiskarhedenvillans nya husserie

2022-08-15

Nu släpper Fiskarhedenvillan den nya husserien Atmosfär, villor som sänker elräkningen. Masonite Beams har fått förtroendet att leverera lättbalk till husserien.
- Vi ser en ökad efterfrågan på energieffektiva hus och den här serien är ett resultat av vad vi lärt oss om hållbarhet, menar Helena Tallberg på Fiskarhedenvillan.

Fiskarhedenvillan levererar 600 villor varje år i Sverige med ambitionen att vara förstahandsvalet på den svenska marknaden. I början av sommaren såg den nya huskollektionen Atmosfär för första gången dagens ljus. Helena Tallberg, projektledare på Fiskarhedenvillan berättar:

– Vi har skapat huskollektionen med ett starkt fokus på att sänka husets energiförbrukning. Husen är riktigt energisnåla, de ligger långt under Boverkerts krav på energiförbrukning. Dessutom ingår solceller som standard. Vi vill att det ska vara enkelt för kunden att bygga mer hållbart.

Bilderna visar tre av åtta husmodeller i den nya husserien som fokuserar på låg energiförbrukning och öppna planlösningar

Välritade hus med låg energiförbrukning    

Den nya kollektionen har lagt stor fokus på semiöppna planlösningar, långa obrutna siktlinjer, stora ljusinsläpp och funktion i passager. Materialen är noggrant utvalda genom klimatberäkningar och tack vare extraisolerade ytterväggar, solpaneler och ventilation med effektiv värmeåtervinning har husen mycket låg energiförbrukning. Vilket är en fördel för både miljön och plånboken.

 – Atmosfär har skapats för livet, så som det är när det pågår för fullt. Välritade, flexibla hus där du inte behöver sakna någonting, berättar Andreas Nordström, ansvarig husdesigner på Fiskarhedenvillan.

Till den nya husserien levererar Masonite Beams lättbalkar till väggar och bjälklag.

 – Det känns riktigt kul att vi fått förtroendet att vara med i den nya husserien. Lättbalken sänker energiförbrukningen. Samtidigt är produkten resurssnål både i tillverkning och transport, berättar Mikael Thors konstruktionschef på Masonite Beams.

Läs mer om den nya huskollektionen Atmosfär hos Fiskarhedenvillan här!

Masonite Beams levererar lättbalk till stommen för den nya husserien

Vill du veta mer?

Daniel Wilded

Försäljningschef Masonite Beams 070 - 285 55 14