x

Det här kan du bygga med lättbalk

2021-10-05

Masonite Beams har producerat lättbalkar i trä sedan 40 år tillbaka. Lättbalken används som byggmaterial för olika typer av byggnader. I denna artikel delar vi möjligheterna med produkten och tips och råd när du funderar på att bygga med lättbalk. 

Lättbalken går att använda i hela stommen på ditt byggprojekt. Detta betyder att lättbalken passar både som bjälklag, väggregel och i takkonstruktionen. En av de stora fördelarna med produkten är de stora valmöjligheterna, flexibiliteten och användningsområdena. Vi har under årens gång samlat på oss matnyttig kunskap kring vårt byggmaterial som vi nu paketerat för olika byggnadstyper: Villa, Flervåningshus, Påbyggnader och Industribyggnader.

Byggkoncept Villa 
Med lättbalk är det möjligt att uppföra villor, fritidshus, carport, garage, altan, skärmtak och friggebodar. Lättbalken är fördelaktig i dessa typer av byggprojekt till följd av snabb montage, fri planlösning och stora spännvidder. Lättbalken kommer färdigskapad och direktanpassad efter ritning för ditt byggprojekt. Läs mer om byggkonceptet och se referensprojekt här! 

Byggkoncept Flervåningshus 
Idag är det möjligt att uppföra byggnader upp till åtta våningar med stomsystemet med lättbalk. Idag används vår lättbalk både i parhus, radhus, 2-4 våningshus och byggnader upp till 8 våningar.

En av de stora fördelarna med stomsystemet med lättbalk i flervåningshus är de stora miljö- och energifördelarna, bra ljudkomfort och snabb montering. Vi har en rad tekniska lösningar beprövade för flervåningshus med lättbalk. Läs mer om dessa och se ett axplock av genomförda projekt här! 

Byggkoncept Påbyggnad
Med lättbalk kan du få nytt liv i befintliga byggnader genom att göra på-, om- eller tillbyggnader. Med vårt stomsystem med lättbalk förlänger du livslängden på redan befintliga byggnader. Lättbalken passar bra vid påbyggnadsprojekt till följd av den låga vikten, de stora energi- och miljöfördelarna samt att produkten är enkel och flexibel att projektera.

Läs mer om påbyggnader med lättbalk och se ett axplock av genomförda projekt här! 

Byggkoncept Industri
Bygg alla typer av industrifastigheter med lättbalk. Skolor, kontor, industrilokaler och sporthallar. Vi har idag partners som klarar upp till 19 meters spännvidd i snözon 2. Läs mer om skolor, industrilokaler och sporthallar med lättbalk och se ett axplock av genomförda projekt här! 

 

Tips och råd när du bygger med lättbalk

En av de vanligaste frågorna som vi får från våra kunder är hur man bygger med lättbalk. Vi har samlat flera matnyttiga lösningar, råd och tips vid byggnation med lättbalk i vår alldeles egna projekteringsanvisning. Ladda hem den här för att få inspiration och ta del av tips och råd. 

Vårt kontor har även ett helt konstruktörsteam som hjälper dig om du har frågor eller funderingar kring byggnationer med lättbalk. Kontakta någon av våra konstruktörer här! 


            Ladda ned

 

Vill du veta mer?

Ulf Dewerlid

Affärsutvecklare 070-615 56 80
Ladda hem vår projekteringsanvisning!

Vill du att vi ska höra av oss?

Klicka här! Vi återkommer till dig så fort som möjligt.