x

5 fördelar med att bygga med lättbalk

2022-09-23

Masonite Beams tillverkar lättbalkar som går att använda i bjälklag, väggar och tak. Lättbalkarna används idag flitigt av husfabriker såväl som privatpersoner, snickare och entreprenörer.

Här är de fem främsta fördelarna med att bygga med lättbalk!

  1. Mer styrka, mindre vikt

Om man jämför en 10 meter lång balk så väger en lättbalk 31 kg och en motsvarande homogen balk 66 kg. Lättbalkens låga vikt ger lätt hanterbara produkter. Utan att kompromissa med balkens styrka!

  1. Mer hållbarhet, mindre klimatavtryck

Lättbalkarna är gjorda helt i trä, ett förnybart material som binder koldioxid. Till följd av balkens form så går upp till 47% mindre råvara åt jämfört med traditionellt virke.

  1. Mer flexibilitet, mindre kostnader

Balkarna går att få färdiganpassade. Vi anpassar efter längd, snedkapning och isolering direkt i fabrik. Det sparar både tid och pengar på byggplatsen! Smart, eller hur?

  1. Mer värme, mindre köldbryggor

Masonite Beams lättbalk maxar värmeekonomin genom minimala köldbryggor. Det ger ett mindre värmeläckage än med traditionella byggmaterial. Studier visar att lättbalkar kan sänka den totala energiförbrukningen på ditt hus med upp till 7 %.

  1. Mer funktion, mindre råmaterial

Upp till 80 % av trädets volym nyttjas i Masonite Beams lättbalkar. Den unika I-profilen är vad som gör det möjligt. Trots mindre råvara får du en lång, stark och rak balk med alla dess fördelar.

Vill du veta mer?

Daniel Wilded

Försäljningschef Masonite Beams 070 - 285 55 14