x

Är du vår nästa Träkonstruktör?

2023-03-10

I över 40 år har vi på Masonite Beams utvecklat ett träbaserat lättbalkssystem för byggprojekt i Sverige och ett flertal länder i Europa. Lättbalkstillverkning är vår kärnverksamhet, och våra konstruktörer är en stor del av det som gör vårt företag framgångsrikt.

Vi söker nu en Träkonstruktör till vårt kontor i Rundvik!

Är du en person som trivs med att den ena dagen inte är den andra lik? Vill du jobba på en arbetsplats där teknisk utveckling är en nyckelfråga? Lockas du av att jobba nära tillsammans med kunder för att hitta smarta hållbara lösningar?

Nu söker vi på Masonite Beams ytterligare en konstruktör som vill förstärka vårt konstruktionsteam. I och med ökad efterfrågan av träkonstruktioner med vårt byggsystem söker vi nu vår nästa kollega som kommer ha ett nära samarbete med vår forskning- och utvecklingsavdelning.

Din roll

Som konstruktör hos oss ingår du i ett konstruktionsteam på sex personer. I rollen arbetar du med konstruktionsfrågor som rör våra lättbalkar och du håller kontakt med både internationella och nationella kunder.

En vanlig dag för dig i rollen som konstruktör kan innebära:

Kundspecifika projekt: Vår organisation är kundfokuserad och i rollen som konstruktör tar du dig an olika kunder och projekt samtidigt, såväl stora som små. Stor del av jobbet handlar därför om att upprätta konstruktionsritningar, tillhandahålla underlag för våra CNC-maskiner och dimensionera våra produkter. Du kommer agera rådgivare mot våra kunder i deras byggprojekt, stora som små.

Rådgivning: Som konstruktör hos oss arbetar du med att svara på konstruktionsmässiga frågor från våra kunder och bistår vår säljorganisation.

Kundbesök: Teknisk utveckling är A och O för oss på Masonite Beams. Därför kommer du som konstruktör ha ett nära samarbete med vår forskning- och utvecklingsavdelning. Tillsammans kommer ni besöka våra kunders projekt ute på byggarbetsplats och i deras industriella produktion av byggnader.  

Som konstruktör hos oss utgår du från vårt kontor i Rundvik, Västerbotten. I samband med att du börjar hos oss genomgår du en introduktion av vår verksamhet och de andra i teamet kommer finnas behjälpliga som bollplank för att diskutera lösningar.

Vem är du?

För att trivas och lyckas i tjänsten söker vi dig som har:

  • Högskole- eller ingenjörsexamen alternativt erfarenhet som bedöms likvärdig
  • Erfarenhet från att arbeta i CAD, exempelvis Autocad
  • Goda kunskaper i svenska och engelska. Både i tal och skrift
  • B-körkort
  • Erfarenhet inom bygg, konstruktion eller husproduktion är meriterande
  • Erfarenhet från flervåningshus i trä är meriterande

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och värdesätter att du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Vi söker nu dig som är noggrann i ditt arbete och tar initiativ för att sätta i gång aktiviteter. Då vi får många olika typer av uppdrag så värdesätter vi att du är en flexibel person som är öppen för nya uppgifter.

Vi söker dig som brinner för teknik, träkonstruktion och problemlösning i nära samarbete med kunder. För oss är det viktigt att vara i framkant när det kommer till teknik, innovation och hållbarhet och där kommer du som konstruktör spela en viktig roll i teamet.

Vad kan Masonite Beams erbjuda dig?

Masonite Beams målsätter att fortsatt vara den ledande lättbalkproducenten i Europa.
Vi erbjuder en spännande och utvecklade arbetsplats där du blir en del av en stor gemenskap. Hos oss värdesätter vi våra kollegor, kunder, leverantörer och den natur vi lever i. För oss är det viktigt att våra kollegor känner delaktighet och aktivt arbetar för att nå våra gemensamma mål.

Som konstruktör blir du en del av ett team som dag för dag jobbar för att göra oss till en bättre lättbalksleverantör.

Så här beskriver konstruktionschef Mikael Thors teamet: 

-Hos oss får du jobba med väldigt varierande uppgifter och kunder. Vi dimensionerar och projekterar allt från små hus till flerfamiljshus, skolor och kontor. All utveckling av lättbalken och vårt byggsystem sker vid vårt innovationscenter i Rundvik. Vi hoppas att vår nästa kollega vill vara med på den resan.

Övrigt

Tjänstgöringsgrad 100 % med tillträde efter överenskommelse.


Är du intresserad? Vid frågor om tjänsten så är du välkommen att kontakta Mikael Thors på telefonnummer: 070 - 541 89 15 eller via e-post: mikael.thors@byggmagroup.se

Vi arbetar med löpande urval – välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

Vill du veta mer?

Mikael Thors

Konstruktionsledare / Certifierad Passivhus Expert 0930-142 09